|
این درحالی است که جایگاه هویت اسلامی، بومی و سرزمینی در شهرسازی و معماری امروزه تهران واجد اهمیت بسیار است. لیکن این مسئله در توسعه شهر و ساخت و سازهای آن اغلب مورد غفلت واقع شده و در بسیاری از ابنیه ساخته شده، مسأله هویت اسلامی - ایرانی بهعنوان یک امر بسیار مهم به چالش اساسی کشیده شده است.
پیامد چنین رویکردی به همراه کم و یا بیتوجهی به هویت فرهنگی و اعتقادی شهروندان، به گسترش فضاها و مکانها توأم با بحران هویت منجر شده است، به نحوی که مخاطبان شهر قادر به درک معنای آن (فضا/مکان) نبوده و ارتباط میان مردم و این فضاها/مکانها به تحقق تعلق خاطر منجر نمیشود.
باورها و ارزشهای مذهبی- ملی نقش انکارناپذیری چه در عرصه نظری و چه از جنبه عملی در ارتقای زیبایی عینی و ذهنی شهرها دارند. ویژگى یک شهر زیبا در شهرهای کهن ایرانی اسلامی را باید در تعامل میان عناصر عینى (بناها و ساختمانها) و عناصر ذهنى (برداشتها و ادراک شهروندان) موجود در شهرهای کهن جستجو کرد.
بر این اساس در نشست تخصصی با عنوان "رویکرد اسلامی- ایرانی در تدوین ضوابط ساخت و ساز شهری" برآنیم تا برای تحقق موارد ذیل برپای سخن و مباحثه علمی اساتید شناخته شده شهرسازی و معماری بنشینیم.
- - ساماندهی و شکل بخشیدن به توسعه آتی معماری و شهرسازی تهران درجهت دستیابی به شهری واجد هویت با رویکردی اسلامی - ایرانی؛
- - تلاش درجهت خلق فضای شهری واجد هویت با تکیه بر فرهنگ و هویت معماری و شهرسازی اسلامی - ایرانی؛
- - تلاش در جهت ارتقای کیفیت بصری سیما و منظر کلانشهر تهران؛
- - کاهش اغتشاش و افزایش میزان هماهنگی در منظر شهری تهران بهواسطه جلوگیری از بروز ناهماهنگیهای بصری و کارکردی در فضاهای شهری.
منبع: http://rpc.tehran.ir