www.iiiWe.com » رویکرد اسلامی-ایرانی درتدوین ضوابط ساخت و ساز شهری

 صفحه شخصی مهسا معتمد   
 
نام و نام خانوادگی: مهسا معتمد
استان: تهران - شهرستان: تجریش
رشته: کارشناسی ارشد شهرسازی
تاریخ عضویت:  1391/06/03
 روزنوشت ها    
 

 رویکرد اسلامی-ایرانی درتدوین ضوابط ساخت و ساز شهری بخش شهرسازی

7
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


رشد بی‌رویه و لجام‌گسیخته، دور ماندن از ارزش‌ها، اصول و دانش فنی غنی معماری و شهرسازی اسلامی و بومی ایران، نقصان سیاست‌ها و ضوابط کلان راهبردی در حوزه مدیریت شهری در گذشته و عدم آموزش صحیح شهروندان در اغلب موارد باعث چند‌گانگی و آشفتگی فضایی-کالبدی و درنهایت منجر به ناهمگونی سیما و منظر و اغتشاش هویتی و بصری محیط شهری در کلان‌شهرهایی چون تهران به‌عنوان پایتخت ایران و یکی از کلان‌شهرهای مهم آسیا شده‌ است.


این درحالی است ­که جایگاه هویت اسلامی، بومی و سرزمینی در شهرسازی و معماری امروزه تهران واجد اهمیت بسیار ‎است. لیکن این مسئله در توسعه شهر و ساخت و سازهای آن اغلب مورد غفلت واقع شده و در بسیاری از ابنیه ساخته شده، مسأله هویت اسلامی - ایرانی به­عنوان یک امر بسیار مهم به چالش اساسی کشیده شده است.


پیامد چنین رویکردی به همراه کم و یا بی­توجهی به هویت فرهنگی و اعتقادی شهروندان، به گسترش فضاها و مکان‌ها توأم با بحران هویت منجر شده است، به نحوی که مخاطبان شهر قادر به درک معنای آن (فضا/مکان) نبوده و ارتباط میان مردم و این فضاها/مکان‌ها به تحقق تعلق خاطر منجر نمی­شود.


باورها و ارزش‌های مذهبی- ملی نقش انکارناپذیری چه در عرصه نظری و چه از جنبه عملی در ارتقای زیبایی عینی و ذهنی شهرها دارند. ویژگى یک شهر زیبا در شهرهای کهن ایرانی اسلامی را باید در تعامل میان عناصر عینى (بناها و ساختمان‌ها) و عناصر ذهنى (برداشت‌ها و ادراک شهروندان) موجود در شهرهای کهن جستجو کرد.


بر این اساس در نشست تخصصی با عنوان "رویکرد اسلامی- ایرانی در تدوین ضوابط ساخت و ساز شهری" برآنیم تا برای تحقق موارد ذیل برپای سخن و مباحثه علمی اساتید شناخته شده شهرسازی و معماری بنشینیم.


- - ساماندهی و شکل بخشیدن به توسعه آتی معماری و شهرسازی تهران درجهت دستیابی به شهری واجد هویت با رویکردی اسلامی - ایرانی؛

- - تلاش درجهت خلق فضای شهری واجد هویت با تکیه بر فرهنگ و هویت معماری و شهرسازی اسلامی - ایرانی؛

- - تلاش در جهت ارتقای کیفیت بصری سیما و منظر کلان­شهر تهران؛

- - کاهش اغتشاش و افزایش میزان هماهنگی در منظر شهری تهران به­واسطه جلوگیری از بروز ناهماهنگی­های بصری و کارکردی در فضاهای شهری.


منبع: http://rpc.tehran.ir

دوشنبه 27 آبان 1392 ساعت 10:16  
 نظرات    
 
مصطفی میری 11:25 سه شنبه 28 آبان 1392
0
 مصطفی میری
با سلام...
در این زمینه واقعا باید یه فکر اساسی بشه . چون از معماری بومی و ایرونی خیلی دور شدیم.
با تشکر از خانم معتمد
محسن نیک 09:08 شنبه 2 آذر 1392
0
 محسن نیک
سپاس