www.iiiWe.com » تاثیر مصالح بر منظر شهری

 صفحه شخصی مهسا معتمد   
 
نام و نام خانوادگی: مهسا معتمد
استان: تهران - شهرستان: تجریش
رشته: کارشناسی ارشد شهرسازی
تاریخ عضویت:  1391/06/03
 روزنوشت ها    
 

 تاثیر مصالح بر منظر شهری بخش شهرسازی

9
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


تاثیر مصالح بر منظر شهری


  
در سال‌های اخیر تغییرات بسیاری در مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز ایجاد شده
 این تحول متعلق به منطقه‌ای خاص نیست و در سراسر جهان این تغییرات به چشم میخورد به نحوی که در مصالح ساختمانی پکن و نیویورک و دبی تفاوت معناداری مشاهده نمی شود و بر اساس هر منطقه شاهد کاربرد مصالح مختلف نیستیم.

در واقع امروزه از مهم ترین عوامل در انتخاب نوع مصالح می‌توان به هزینه‌‍ ای که سازنده قرار است پرداخت کند و یا کاربری ساختمان اشاره کرد. در عمل عوامل دیگری مانند هماهنگی با 
سایر ساختمان‌‌ها، سازگاری مصالح با محیط زیست منطقه و شرایط آب و هوایی
توجه به مسائل زیست محیطی در انتخاب نوع مصالح و زیبایی شناسی ساختمان در درجات .
پایین‌تری از اهمیت برای سازندگان قرار گرفته است
 معضل موجود به همین رویکرد بازمی‌گردد. بسیاری از شهرها مانند یزد اصفهان بوشهر کاشان و برخی از شهر‌های شمالی دارای بافت قدیمی و منحصر به فرد و بافت جدید شهری هستند.
ا مطالعات ساده‌ای می‌توان دریافت که مصالح به کار رفته در بافت قدیمی سازگاری بیشتری با شرایط زیست محیطی و آب‌ و هوای منطقه داشته و در مقابل مصالح به کار رفته در بافت جدید با شرایط زیست محیطی منطقه همخوانی ندارد و باعث هدر رفتن انرژی و فرسودگی ساختمان خواهد شد.
با توجه به محدودیت در منابع طبیعی سراسر جهان تلاش بر این است که به سمت ساختمان‌های سبز برویم. 
ساختمان‌هایی که بیشترین سازگاری را با شرایط زیست محیطی منطقه دارند و بیشترین استفاده را از شرایط موجود خواهند داشت تا کم‌ترین انرژی برای گرم و سرد کردن خانه تامین آب گرم و غیره مصرف شود در عین حال مصالح با رطوبت یا خشکی منطقه سازگاری داشته باشد. بعلاوه هر منطقه دارای شیوه معماری و شهرسازی منحصر به فرد است که به شهر شخصیت می‌دهد و گردشگران را به سوی خود جذب می کند.

انتخاب مصالح برای چنین ساختمان‌هایی مستلزم مطالعه موردی روی شرایط زیست محیطی و آب و هوایی و ساختار معماری و بافت تاریخی برای هر منطقه است. در مجموع معیارهایی که برای انتخاب مصالح باید در نظر داشت به شرح زیر است:

کارآییتاثیر زیست محیطیمیزان انرژی در منطقه مورد نظرطول عمرتاًثیر اجتماعیهزینه

در انتخاب نوع مصالح از منظر شهری می‌توان دو تقسیم بندی را مطرح کرد که زیاد هم دور از ذهن نیست

مصالح ساختمان‌های خصوصی و مصالح ساختمان‌های عمومی. در این تقسیم بندی توجه بیشتر معطوف به محدوده انتخاب مصالح در جزئیات ساختمان است و بر این اساس در ساختمان های خصوصی تنها مصالح به کار رفته در نمای ساختمان مد نظر خواهد بود

 البته به طور کلی در تمام ساختمان‌ها مصالح به کار رفته در اسکلت ساختمان از نظر ایمنی و سازگاری با محیط بررسی خواهد شد. در مکان‌های عمومی از منظر شهری تمامی مصالح به کار رفته از کف و دیوار گرفته تا مصالح مربوط به نما و تزئینات به کار رفته در آنها باید مورد توجه قرار گیرد.  

در برنامه ریزی برای انتخاب مصالح با توجه به شرایط محیطی باید به اکوسیستم طبیعی و اصول زیست محیطی منطقه،

تجزیه و تحلیل اثرات زیست محیطی، ملاحظات حرارتی و تهویه، سازگاری با شرایط آب و هوایی، اصول آکوستیک معماری،

توجه به ساختمان های سبز، عملکرد ساختمان و هزینه‌ها و محدودیت‌های موجود توجه کرد.

از منظر شهری نیز در انتخاب مصالح باید به مفاهیم و نظریه‌های شهری، ادراک عمومی از فضاهای شهری، مداخلات طراحی شهری و توسعه پایدار، نمونه‌های تاریخی و مدرن از طراحی شهری، کیفیت مصالح، بافت شهری،ابزار و تکنیک‌های موجود در طراحی شهری و شیوه‌های نوسازی و حفاظت از ساختمان‌ها مورد توجه قرار گیرد.

در بحث مصالح و نوسازی بافت فرسوده نیز مطالعات بسیاری انجام شده.مصالحی که برای نوسازی بافت فرسوده مورد نیاز است باید ماهیت بنا را حفظ کند و در کنار آن انتظارات از بنا برای استحکام و نما و کارآیی های لازم را نیز داشته باشد.

نکات ذکر شده در ارتباط با انتخاب مصالح در ساخت پیاده‌روها و خیابان‌ها نیز صدق می‌کند. 

الویت بندی در این رابطه با توجه به عوامل محدود کننده و منطقه مورد نظر بسیار متفاوت خواهد بود.

منبع :https://datasazeh.com

یکشنبه 8 بهمن 1396 ساعت 17:04  
 نظرات